wtorek 31 października 2023
Pobierz jadłospis tygodniowy
Dieta 1
Śniadanie
Dieta Podstawowa: MAKARON NA MLEKU *1, *3, *7, 250.g BUŁKA PCHEŁKA 50 g *1, +3, +5, +6, +7, +11, 100.g MASŁO EXTRA (zawartość tł 82%-83%) *7, 10.gTWAROŻEK WANILIOWY +1, *7, +8, 100.g DŻEM BRZOSKWINIOWY 280g 20.g ŚLIWKA 100.g KAWA INKA NA MLEKU *1, *7, 200.g Wykaz alergenów zgodnie ze specyfikacjami przekazanymi przez producentów: 1. gluten:2. skorupiaki; 3. jaja;4.ryby; 5 orzeszki ziemne; 6. soja 7. mleko; 8.orzechy: 9.seler 10.gorczyca; 11. ziarna sezamu; 12. dwutlenek siarki; 13. łubin Legenda (*)produkt zawiera wskazany alergen; (+) produkt może zawierać wskazany alergen.
Obiad
Dieta Podstawowa: BARSZCZ UKRAIŃSKI *1, *7, *9, 300.gRYŻ GOTOWANY NA SYPKO +3, +6, +7, +9, +10, 200.gKOTLET SZARPANY PIECZONY *1, *3, +6, *7, +9, +10, 100.gWARZYWA NA PARZE *9, 150.gKOMPOT 200.g Wykaz alergenów zgodnie ze specyfikacjami przekazanymi przez producentów: 1. gluten:2. skorupiaki; 3. jaja;4.ryby; 5 orzeszki ziemne; 6. soja 7. mleko; 8.orzechy: 9.seler 10.gorczyca; 11. ziarna sezamu; 12. dwutlenek siarki; 13. łubin Legenda (*)produkt zawiera wskazany alergen; (+) produkt może zawierać wskazany alergen.
Jadłospis dzienny
DIETA PODSTAWOWA śniadanieMAKARON NA MLEKU *1, *3, *7, 250.gBUŁKA PCHEŁKA 50g *1, +3, +5, +6, +7, +11, 100.gMASŁO EXTRA (zawartość tł 82%-83%) *7, 10.gTWAROŻEK WANILIOWY +1, *7, +8, 100.gDŻEM BRZOSKWINIOWY 280g 20.gŚLIWKA 100.gKAWA INKA NA MLEKU *1, *7, 200.g
obiadBARSZCZ UKRAIŃSKI *1, *7, *9, 300.gRYŻ GOTOWANY NA SYPKO +3, +6, +7, +9, +10, 200.gKOTLET SZARPANY PIECZONY *1, *3, +6, *7, +9, +10, 100.gWARZYWA NA PARZE *9, 150.gKOMPOT 200.g
KolacjaCHLEB RAZOWY ZE SŁONECZNIKIEM 450g *1, +3, *6, +7, +11, 120.gMASŁO EXTRA (zawartość tł 82%-83%) *7, 10.gSZYNKA Z PIERSI INDYKA 30G +3, +6, +9, +10, 30.gJAJKO GOTOWANE *3, 50.gOGÓREK KONSERWOWY *10, 100.gHERBATA 200.g
II kolacjaJOGURT Z NASIONAMI CHIA I MUSEM BRZOSKWINIOWYM +1, *7, +8, 150.g
Wykaz alergenów zgodnie ze specyfikacjami przekazanymi przez producentów: 1. gluten:2. skorupiaki; 3. jaja;4.ryby; 5 orzeszki ziemne; 6. soja 7. mleko; 8.orzechy: 9.seler 10.gorczyca; 11. ziarna sezamu; 12. dwutlenek siarki; 13. łubin Legenda (*)produkt zawiera wskazany alergen; (+) produkt może zawierać wskazany alergen
Dieta 2
Śniadanie
Dieta Z ograniczeniem łatwoprzyswajalnych węglowodanów Insulinowa: CHLEB ORKISZOWY 450g *1, +3, +6, +7, +11, 120.g MASŁO EXTRA (zawartość tł 82%-83%) *7, 10.g TWAROŻEK Z ZIOŁAMI *7, +8, 100.g POMIDORY 100.g KAWA INKA B/C *1, 200.g Wykaz alergenów zgodnie ze specyfikacjami przekazanymi przez producentów: 1. gluten:2. skorupiaki; 3. jaja;4.ryby; 5 orzeszki ziemne; 6. soja 7. mleko; 8.orzechy: 9.seler 10.gorczyca; 11. ziarna sezamu; 12. dwutlenek siarki; 13. łubin Legenda (*)produkt zawiera wskazany alergen; (+) produkt może zawierać wskazany alergen.
Obiad
Dieta Z ograniczeniem łatwoprzyswajalnych węglowodanów Insulinowa: BARSZCZ UKRAIŃSKI *1, *7, *9, 300.gRYŻ BRĄZOWY GOTOWANY NA SYPKO 200.gKOTLET SZARPANY PIECZONY *1, *3, +6, *7, +9, +10, 100.gWARZYWA NA PARZE *9, 150.gKOMPOT B/C 200.g Wykaz alergenów zgodnie ze specyfikacjami przekazanymi przez producentów: 1. gluten:2. skorupiaki; 3. jaja;4.ryby; 5 orzeszki ziemne; 6. soja 7. mleko; 8.orzechy: 9.seler 10.gorczyca; 11. ziarna sezamu; 12. dwutlenek siarki; 13. łubin Legenda (*)produkt zawiera wskazany alergen; (+) produkt może zawierać wskazany alergen.
Jadłospis dzienny
Dieta Z ograniczeniem łatwoprzyswajalnych węglowodanów insulinowa
śniadanieCHLEB ORKISZOWY 450g *1, +3, +6, +7, +11, 120.gMASŁO EXTRA (zawartość tł 82%-83%) *7, 10.gTWAROŻEK Z ZIOŁAMI *7, +8, 100.gPOMIDORY 100.gKAWA INKA B/C *1, 200.g
II śniadanieJOGURT Z PŁATKAMI JĘCZ. CHIA, MIGDAŁAMI I OWOCAMI *1, +5, +6, *7, *8, +11, *12, 150.g
obiadBARSZCZ UKRAIŃSKI *1, *7, *9, 300.gRYŻ BRĄZOWY GOTOWANY NA SYPKO 200.gKOTLET SZARPANY PIECZONY *1, *3, +6, *7, +9, +10, 100.gWARZYWA NA PARZE *9, 150.gKOMPOT B/C 200.g
KolacjaCHLEB RAZOWY ZE SŁONECZNIKIEM 450g *1, +3, *6, +7, +11, 120.gMASŁO EXTRA (zawartość tł 82%-83%) *7, 10.gSZYNKA Z PIERSI INDYKA 50G +3, +6, +9, +10, 50.gPOMIDORY 100.gHERBATA B/C 200.g
PodwieczorekKANAPKA Z PASTĄ ZTUŃCZYKA Z WARZYWAMI *1, +2, +3, *7, +14, 50.g
II kolacjaKANAPKA Z SZYNKĄ, SAŁATĄ I POMIDOREM *1, +3, *6, *7, +9, +10, 50.g
Wykaz alergenów zgodnie ze specyfikacjami przekazanymi przez producentów: 1. gluten:2. skorupiaki; 3. jaja;4.ryby; 5 orzeszki ziemne; 6. soja 7. mleko; 8.orzechy: 9.seler 10.gorczyca; 11. ziarna sezamu; 12. dwutlenek siarki; 13. łubin Legenda (*)produkt zawiera wskazany alergen; (+) produkt może zawierać wskazany alergen
Wykaz alergenów zgodnie ze specyfikacjami przekazanymi przez producentów: 1. gluten:2. skorupiaki; 3. jaja;4.ryby; 5 orzeszki ziemne; 6. soja 7. mleko; 8.orzechy: 9.seler 10.gorczyca; 11. ziarna sezamu; 12. dwutlenek siarki; 13. łubin Legenda (*)produkt zawiera wskazany alergen; (+) produkt może zawierać wskazany alergen