czwartek 02 maja 2024
Pobierz jadłospis tygodniowy
Dieta 1
Śniadanie
<p>DIETA PODSTAWOWA: PŁATKI OWSIANE GOTOWANE NA MLEKU *1, *7, 250.g<br>CHLEB CORNEL 500g (kg) *1, +3, *6, +7, +11, 100.g<br>MASŁO EXTRA (zawartość tł 82%-83%) *7, 10.g<br>KIEŁBASA KRAKOWSKA PARZONA 30G +6, +7, +9, +10, 30.g<br>SER ŻÓŁTY PLASTRY 20g *7, 20.g<br>SAŁATA MASŁOWA 1 szt.<br>OGÓRKI KONSERWOWE 40.g<br>OGÓREK 30.g<br>PAPRYKA CZERWONA 40.g<br>HERBATA 200.g Wykaz alergenów zgodnie ze specyfikacjami przekazanymi przez producentów: 1. gluten:2. skorupiaki; 3. jaja;4.ryby; 5 orzeszki ziemne; 6. soja 7. mleko; 8.orzechy: 9.seler 10.gorczyca; 11. ziarna sezamu; 12. dwutlenek siarki; 13. łubin Legenda (*)produkt zawiera wskazany alergen; (+) produkt może zawierać wskazany alergen </p>
Obiad
<p>DIETA PODSTAWOWA: ZUPA KALAFIOROWA *1, *7, *9, 300.g<br>KASZA PĘCZAK GOTOWANA NA SYPKO *1, +3, +5, +6, +7, +8, +9, +10, +11, 200.g<br>GULASZ WP. GOTOWANY *1, +3, +6, +7, *9, +10, 150.g<br>SURÓWKA Z SELERA , MARCHWI Z JABŁKIEM *1, +3, +5, +6, *7, *8, *9, +10, +11, +12, 150.g<br>KOMPOT 200.g Wykaz alergenów zgodnie ze specyfikacjami przekazanymi przez producentów: 1. gluten:2. skorupiaki; 3. jaja;4.ryby; 5 orzeszki ziemne; 6. soja 7. mleko; 8.orzechy: 9.seler 10.gorczyca; 11. ziarna sezamu; 12. dwutlenek siarki; 13. łubin Legenda (*)produkt zawiera wskazany alergen; (+) produkt może zawierać wskazany alergen </p>
Jadłospis dzienny
<p>DIETA PODSTAWOWA: </p>
<p>śniadanie<br>PŁATKI OWSIANE GOTOWANE NA MLEKU *1, *7, 250.g<br>CHLEB CORNEL 500g (kg) *1, +3, *6, +7, +11, 100.g<br>MASŁO EXTRA (zawartość tł 82%-83%) *7, 10.g<br>KIEŁBASA KRAKOWSKA PARZONA 30G +6, +7, +9, +10, 30.g<br>SER ŻÓŁTY PLASTRY 20g *7, 20.g<br>SAŁATA MASŁOWA 1 szt.<br>OGÓRKI KONSERWOWE 40.g<br>OGÓREK 30.g<br>PAPRYKA CZERWONA 40.g<br>HERBATA 200.g</p>
<p>obiad<br>ZUPA KALAFIOROWA *1, *7, *9, 300.g<br>KASZA PĘCZAK GOTOWANA NA SYPKO *1, +3, +5, +6, +7, +8, +9, +10, +11, 200.g<br>GULASZ WP. GOTOWANY *1, +3, +6, +7, *9, +10, 150.g<br>SURÓWKA Z SELERA , MARCHWI Z JABŁKIEM *1, +3, +5, +6, *7, *8, *9, +10, +11, +12, 150.g<br>KOMPOT 200.g</p>
<p>Kolacja<br>CHLEB MAZOWIECKI 500g (kg) *1, +3, +6, +7, +11, 100.g<br>MASŁO EXTRA (zawartość tł 82%-83%) *7, 10.g<br>SZYNKA KONSERWOWA 50G. 50.g<br>SAŁATKA JARZYNOWA *3, *9, *10, 100.g<br>HERBATA Z CYTRYNĄ 200.g</p>
<p>II kolacja<br>BUŁECZKA DROZDŻOWA Z JABŁKIEM *1, *3, +5, *7, 80.g</p>
<p>Wykaz alergenów zgodnie ze specyfikacjami przekazanymi przez producentów: 1. gluten:2. skorupiaki; 3. jaja;4.ryby; 5 orzeszki ziemne; 6. soja 7. mleko; 8.orzechy: 9.seler 10.gorczyca; 11. ziarna sezamu; 12. dwutlenek siarki; 13. łubin Legenda (*)produkt zawiera wskazany alergen; (+) produkt może zawierać wskazany alergen </p>
Dieta 2
Śniadanie
<p>DIETA Z OGRANICZENIEM WĘGL: CHLEB CORNEL 500g (kg) *1, +3, *6, +7, +11, 100.g<br>MASŁO EXTRA (zawartość tł 82%-83%) *7, 10.g<br>KIEŁBASA KRAKOWSKA PARZONA 50G +6, +7, +9, +10, 50.g<br>SAŁATA MASŁOWA 1szt.<br>OGÓRKI KWASZONE 40.g<br>OGÓREK 30.g<br>PAPRYKA CZERWONA 40.g<br>HERBATA B/C 200.g Wykaz alergenów zgodnie ze specyfikacjami przekazanymi przez producentów: 1. gluten:2. skorupiaki; 3. jaja;4.ryby; 5 orzeszki ziemne; 6. soja 7. mleko; 8.orzechy: 9.seler 10.gorczyca; 11. ziarna sezamu; 12. dwutlenek siarki; 13. łubin Legenda (*)produkt zawiera wskazany alergen; (+) produkt może zawierać wskazany alergen </p>
Obiad
<p>DIETA Z OGRANICZENIEM WĘGL: ZUPA KALAFIOROWA *1, *7, *9, 300.g<br>KASZA PĘCZAK GOTOWANA NA SYPKO *1, +3, +5, +6, +7, +8, +9, +10, +11, 200.g<br>GULASZ WP. GOTOWANY *1, +3, +6, +7, *9, +10, 150.g<br>SURÓWKA Z SELERA , MARCHWI Z JABŁKIEM B/C *1, +3, +5, +6, *7, *8, *9, +10, +11, 150.g<br>KOMPOT B/C 200.g Wykaz alergenów zgodnie ze specyfikacjami przekazanymi przez producentów: 1. gluten:2. skorupiaki; 3. jaja;4.ryby; 5 orzeszki ziemne; 6. soja 7. mleko; 8.orzechy: 9.seler 10.gorczyca; 11. ziarna sezamu; 12. dwutlenek siarki; 13. łubin Legenda (*)produkt zawiera wskazany alergen; (+) produkt może zawierać wskazany alergen </p>
Jadłospis dzienny
<p>DIETA Z OGRANICZENIEM WĘGL: </p>
<p>śniadanie<br>CHLEB CORNEL 500g (kg) *1, +3, *6, +7, +11, 100.g<br>MASŁO EXTRA (zawartość tł 82%-83%) *7, 10.g<br>KIEŁBASA KRAKOWSKA PARZONA 50G +6, +7, +9, +10, 50.g<br>SAŁATA MASŁOWA 1szt.<br>OGÓRKI KWASZONE 40.g<br>OGÓREK 30.g<br>PAPRYKA CZERWONA 40.g<br>HERBATA B/C 200.g</p>
<p>obiad<br>ZUPA KALAFIOROWA *1, *7, *9, 300.g<br>KASZA PĘCZAK GOTOWANA NA SYPKO *1, +3, +5, +6, +7, +8, +9, +10, +11, 200.g<br>GULASZ WP. GOTOWANY *1, +3, +6, +7, *9, +10, 150.g<br>SURÓWKA Z SELERA , MARCHWI Z JABŁKIEM B/C *1, +3, +5, +6, *7, *8, *9, +10, +11, 150.g<br>KOMPOT B/C 200.g</p>
<p>Kolacja<br>CHLEB PEŁNOZIARNISTY 500g (kg) *1, 100.g<br>MASŁO EXTRA (zawartość tł 82%-83%) *7, 10.g<br>SZYNKA KONSERWOWA 50G. 50.g<br>SAŁATKA JARZYNOWA *3, *9, *10, 100.g<br>HERBATA Z CYTRYNĄ B/C 200.g</p>
<p>II kolacja<br>KANAPKA Z KIEŁBASĄ KRAKOWSKĄ, Z SAŁATĄ, PAPRYK., O *1, +3, +6, *7, +9, +10, +11, 50.g</p>
<p>Wykaz alergenów zgodnie ze specyfikacjami przekazanymi przez producentów: 1. gluten:2. skorupiaki; 3. jaja;4.ryby; 5 orzeszki ziemne; 6. soja 7. mleko; 8.orzechy: 9.seler 10.gorczyca; 11. ziarna sezamu; 12. dwutlenek siarki; 13. łubin Legenda (*)produkt zawiera wskazany alergen; (+) produkt może zawierać wskazany alergen </p>