piątek 19 kwietnia 2024
Pobierz jadłospis tygodniowy
Dieta 1
Śniadanie
<p>DIETA PODSTAWOWA: KASZA JĘCZMIENNA GOTOWANA NA MLEKU *1, *7, 250.g<br>BUŁKA PCHEŁKA 50g (kg) *1, +3, +5, +6, +7, +11, 100.g<br>MASŁO EXTRA (zawartość tł 82%-83%) *7, 10.g<br>TWAROŻEK Z OGÓR., RZOD I SZCZYP. *7, +8, 100.g<br>ANANAS 1 szt.<br>KAWA INKA *1, 200.g Wykaz alergenów zgodnie ze specyfikacjami przekazanymi przez producentów: 1. gluten:2. skorupiaki; 3. jaja;4.ryby; 5 orzeszki ziemne; 6. soja 7. mleko; 8.orzechy: 9.seler 10.gorczyca; 11. ziarna sezamu; 12. dwutlenek siarki; 13. łubin Legenda (*)produkt zawiera wskazany alergen; (+) produkt może zawierać wskazany alergen </p>
Obiad
<p>DIETA PODSTAWOWA: ZUPA POMIDOROWA Z MAKARONEM *1, *3, *7, *9, 300.g<br>ZIEMNIAKI GOTOWANE Z WODY 200.g<br>RYBA Z PIECA (PIECZENIE Z PARĄ) *1, *3, *4, +6, +7, +9, +10, +11, 100.g<br>SURÓWKA Z KISZONEJ KAPUSTY +3, +6, +7, +9, +10, 150.g<br>KOMPOT 200.g Wykaz alergenów zgodnie ze specyfikacjami przekazanymi przez producentów: 1. gluten:2. skorupiaki; 3. jaja;4.ryby; 5 orzeszki ziemne; 6. soja 7. mleko; 8.orzechy: 9.seler 10.gorczyca; 11. ziarna sezamu; 12. dwutlenek siarki; 13. łubin Legenda (*)produkt zawiera wskazany alergen; (+) produkt może zawierać wskazany alergen </p>
Jadłospis dzienny
<p>DIETA PODSTAWOWA: </p>
<p>śniadanie<br>KASZA JĘCZMIENNA GOTOWANA NA MLEKU *1, *7, 250.g<br>BUŁKA PCHEŁKA 50g (kg) *1, +3, +5, +6, +7, +11, 100.g<br>MASŁO EXTRA (zawartość tł 82%-83%) *7, 10.g<br>TWAROŻEK Z OGÓR., RZOD I SZCZYP. *7, +8, 100.g<br>ANANAS 1 szt.<br>KAWA INKA *1, 200.g</p>
<p>obiad<br>ZUPA POMIDOROWA Z MAKARONEM *1, *3, *7, *9, 300.g<br>ZIEMNIAKI GOTOWANE Z WODY 200.g<br>RYBA Z PIECA (PIECZENIE Z PARĄ) *1, *3, *4, +6, +7, +9, +10, +11, 100.g<br>SURÓWKA Z KISZONEJ KAPUSTY +3, +6, +7, +9, +10, 150.g<br>KOMPOT 200.g</p>
<p>Kolacja<br>RYŻ Z JABŁKIEM I JOGURTEM +3, +5, +6, *7, +8, +9, +10, 300.g<br>HERBATA 200.g</p>
<p>II kolacja<br>CHLEB GRAHAM 500g *1, +3, +6, +7, +11, 25.g<br>PASZTET Z KALAFIORA I BROKUŁA-WŁASNEJ PRODUKCJI *1, *3, +6, *7, +9, +10, +11, 50.g<br>PASZTET Z MARCHWI I SELERA WŁASNEJ PRODUKCJI *1, *3, +6, +7, *9, +10, +11, 50.g<br>POMIDORY 40.g</p>
<p>Wykaz alergenów zgodnie ze specyfikacjami przekazanymi przez producentów: 1. gluten:2. skorupiaki; 3. jaja;4.ryby; 5 orzeszki ziemne; 6. soja 7. mleko; 8.orzechy: 9.seler 10.gorczyca; 11. ziarna sezamu; 12. dwutlenek siarki; 13. łubin Legenda (*)produkt zawiera wskazany alergen; (+) produkt może zawierać wskazany alergen </p>
Dieta 2
Śniadanie
<p>DIETA Z OGRANICZENIEM WĘGL: CHLEB RAZOWY ZE SŁONECZNIKIEM 450g (kg) *1, +3, *6, +7, +11, 120.g<br>MASŁO EXTRA (zawartość tł 82%-83%) *7, 10.g<br>TWAROŻEK Z OGÓR., RZOD I SZCZYP. *7, +8, 100.g<br>POMIDORY 100.g<br>KAWA INKA B/C *1, 200.g Wykaz alergenów zgodnie ze specyfikacjami przekazanymi przez producentów: 1. gluten:2. skorupiaki; 3. jaja;4.ryby; 5 orzeszki ziemne; 6. soja 7. mleko; 8.orzechy: 9.seler 10.gorczyca; 11. ziarna sezamu; 12. dwutlenek siarki; 13. łubin Legenda (*)produkt zawiera wskazany alergen; (+) produkt może zawierać wskazany alergen</p>
Obiad
<p>DIETA Z OGRANICZENIEM WĘGL: ZUPA POMIDOROWA Z MAKARONEM RAZOWYM *1, *3, *7, *9, 300.g<br>ZIEMNIAKI GOTOWANE Z WODY 200.g<br>RYBA Z PIECA SAUTE (PIECZENIE Z PARĄ) *3, *4, +6, +7, +9, +10, 100.g<br>SURÓWKA Z KISZONEJ KAPUSTY B/CUKRU +3, +6, +7, +9, +10, 150.g<br>KOMPOT B/C 200.g Wykaz alergenów zgodnie ze specyfikacjami przekazanymi przez producentów: 1. gluten:2. skorupiaki; 3. jaja;4.ryby; 5 orzeszki ziemne; 6. soja 7. mleko; 8.orzechy: 9.seler 10.gorczyca; 11. ziarna sezamu; 12. dwutlenek siarki; 13. łubin Legenda (*)produkt zawiera wskazany alergen; (+) produkt może zawierać wskazany alergen</p>
Jadłospis dzienny
<p>DIETA Z OGRANICZENIEM WĘGL: </p>
<p>śniadanie<br>CHLEB RAZOWY ZE SŁONECZNIKIEM 450g (kg) *1, +3, *6, +7, +11, 120.g<br>MASŁO EXTRA (zawartość tł 82%-83%) *7, 10.g<br>TWAROŻEK Z OGÓR., RZOD I SZCZYP. *7, +8, 100.g<br>POMIDORY 100.g<br>KAWA INKA B/C *1, 200.g</p>
<p>obiad<br>ZUPA POMIDOROWA Z MAKARONEM RAZOWYM *1, *3, *7, *9, 300.g<br>ZIEMNIAKI GOTOWANE Z WODY 200.g<br>RYBA Z PIECA SAUTE (PIECZENIE Z PARĄ) *3, *4, +6, +7, +9, +10, 100.g<br>SURÓWKA Z KISZONEJ KAPUSTY B/CUKRU +3, +6, +7, +9, +10, 150.g<br>KOMPOT B/C 200.g</p>
<p>Kolacja<br>RYŻ Z PIECZONYM FILETEM I WARZYWAMI +3, +6, +7, *9, +10, 150.g<br>HERBATA B/C 200.g</p>
<p>II kolacja<br>CHLEB GRAHAM 500g *1, +3, +6, +7, +11, 25.g<br>PASZTET Z KALAFIORA I BROKUŁA-WŁASNEJ PRODUKCJI *1, *3, +6, *7, +9, +10, +11, 50.g<br>PASZTET Z MARCHWI I SELERA WŁASNEJ PRODUKCJI *1, *3, +6, +7, *9, +10, +11, 50.g<br>POMIDORY 40.g</p>
<p>Wykaz alergenów zgodnie ze specyfikacjami przekazanymi przez producentów: 1. gluten:2. skorupiaki; 3. jaja;4.ryby; 5 orzeszki ziemne; 6. soja 7. mleko; 8.orzechy: 9.seler 10.gorczyca; 11. ziarna sezamu; 12. dwutlenek siarki; 13. łubin Legenda (*)produkt zawiera wskazany alergen; (+) produkt może zawierać wskazany alergen </p>