piątek 24 listopada 2023
Pobierz jadłospis tygodniowy
Dieta 1
Śniadanie
DIETA PODSTAWOWA: PŁATKI JĘCZMIENNE GOTOWANE NA MLEKU *1, +6, *7, +8, +11, 250.gBUŁKA PCHEŁKA 50g *1, +3, +5, +6, +7, +11, 100.gMASŁO EXTRA (zawartość tł 82%-83%) *7, 10.gTWAROŻEK Z OGÓR., RZOD I SZCZYP. *7, +8, 100.gGRUSZKA 160.gKAWA INKA *1, 200.g Wykaz alergenów zgodnie ze specyfikacjami przekazanymi przez producentów: 1. gluten:2. skorupiaki; 3. jaja;4.ryby; 5 orzeszki ziemne; 6. soja 7. mleko; 8.orzechy: 9.seler 10.gorczyca; 11. ziarna sezamu; 12. dwutlenek siarki; 13. łubin Legenda (*)produkt zawiera wskazany alergen; (+) produkt może zawierać wskazany alergen.
Obiad
DIETA PODSTAWOWA: ZUPA JARZYNOWA ROSOŁOWA +1, +5, +6, *9, 300.gZIEMNIAKI GOTOWANE Z WODY 200.gRYBA Z PIECA (PIECZENIE Z PARĄ) *1, *3, *4, +6, +7, +9, +10, +11, 100.gSURÓWKA Z KISZONEJ KAPUSTY +3, +6, +7, +9, +10, 150.gKOMPOT 200.g Wykaz alergenów zgodnie ze specyfikacjami przekazanymi przez producentów: 1. gluten:2. skorupiaki; 3. jaja;4.ryby; 5 orzeszki ziemne; 6. soja 7. mleko; 8.orzechy: 9.seler 10.gorczyca; 11. ziarna sezamu; 12. dwutlenek siarki; 13. łubin Legenda (*)produkt zawiera wskazany alergen; (+) produkt może zawierać wskazany alergen.
Jadłospis dzienny
DIETA PODSTAWOWA: śniadaniePŁATKI JĘCZMIENNE GOTOWANE NA MLEKU *1, +6, *7, +8, +11, 250.gBUŁKA PCHEŁKA 50g *1, +3, +5, +6, +7, +11, 100.gMASŁO EXTRA (zawartość tł 82%-83%) *7, 10.gTWAROŻEK Z OGÓR., RZOD I SZCZYP. *7, +8, 100.gGRUSZKA 160.gKAWA INKA *1, 200.g obiadZUPA JARZYNOWA ROSOŁOWA +1, +5, +6, *9, 300.gZIEMNIAKI GOTOWANE Z WODY 200.gRYBA Z PIECA (PIECZENIE Z PARĄ) *1, *3, *4, +6, +7, +9, +10, +11, 100.gSURÓWKA Z KISZONEJ KAPUSTY +3, +6, +7, +9, +10, 150.gKOMPOT 200.g KolacjaKASZA KUS KUS GOTOWANA NA SYPKO Z GOT. MUSEM TRUSK *1, +6, +7, +8, +11, 200.gHERBATA Z CYTRYNĄ 200.g II kolacjaCHLEB GRAHAM 500g *1, +3, +6, +7, +11, 30.gPASZTET Z SOCZEWICY WŁASNEJ PRODUKCJI *1, *3, *6, *7, *9, +10, +11, 50.gPASZTET Z SELERA WŁASNEJ PRODUKCJI *1, *3, +6, +7, *9, +10, +11, 50.gPOMIDORY 40.g Wykaz alergenów zgodnie ze specyfikacjami przekazanymi przez producentów: 1. gluten:2. skorupiaki; 3. jaja;4.ryby; 5 orzeszki ziemne; 6. soja 7. mleko; 8.orzechy: 9.seler 10.gorczyca; 11. ziarna sezamu; 12. dwutlenek siarki; 13. łubin Legenda (*)produkt zawiera wskazany alergen; (+) produkt może zawierać wskazany alergen.
Dieta 2
Śniadanie
DIETA Z OGRANICZENIEM WĘGL.: CHLEB PEŁNOZIARNISTY 500g (kg) *1, 100.gMASŁO EXTRA (zawartość tł 82%-83%) *7, 10.gTWAROŻEK Z OGÓR., RZOD I SZCZYP. *7, +8, 100.gPAPRYKA 40.gOGÓRKI KWASZONE 50.gKAWA INKA B/C *1, 200.g Wykaz alergenów zgodnie ze specyfikacjami przekazanymi przez producentów: 1. gluten:2. skorupiaki; 3. jaja;4.ryby; 5 orzeszki ziemne; 6. soja 7. mleko; 8.orzechy: 9.seler 10.gorczyca; 11. ziarna sezamu; 12. dwutlenek siarki; 13. łubin Legenda (*)produkt zawiera wskazany alergen; (+) produkt może zawierać wskazany alergen.
Obiad
DIETA Z OGRANICZENIEM WĘGL.: ZUPA JARZYNOWA ROSOŁOWA +1, +5, +6, *9, 300.gZIEMNIAKI GOTOWANE Z WODY 200.gRYBA Z PIECA SAUTE (PIECZENIE Z PARĄ) *3, *4, +6, +7, +9, +10, 100.gSURÓWKA Z KISZONEJ KAPUSTY B/CUKRU +3, +6, +7, +9, +10, 150.gKOMPOT B/C 200.g Wykaz alergenów zgodnie ze specyfikacjami przekazanymi przez producentów: 1. gluten:2. skorupiaki; 3. jaja;4.ryby; 5 orzeszki ziemne; 6. soja 7. mleko; 8.orzechy: 9.seler 10.gorczyca; 11. ziarna sezamu; 12. dwutlenek siarki; 13. łubin Legenda (*) produkt zawiera wskazany alergen; (+) produkt może zawierać wskazany alergen.
Jadłospis dzienny
DIETA Z OGRANICZENIEM WĘGL.: śniadanieCHLEB PEŁNOZIARNISTY 500g (kg) *1, 100.gMASŁO EXTRA (zawartość tł 82%-83%) *7, 10.gTWAROŻEK Z OGÓR., RZOD I SZCZYP. *7, +8, 100.gPAPRYKA 40.gOGÓRKI KWASZONE 50.gKAWA INKA B/C *1, 200.g obiadZUPA JARZYNOWA ROSOŁOWA +1, +5, +6, *9, 300.gZIEMNIAKI GOTOWANE Z WODY 200.gRYBA Z PIECA SAUTE (PIECZENIE Z PARĄ) *3, *4, +6, +7, +9, +10, 100.gSURÓWKA Z KISZONEJ KAPUSTY B/CUKRU +3, +6, +7, +9, +10, 150.gKOMPOT B/C 200.g KolacjaKASZA KUS KUS Z GOTOWANYMI WARZYWAMI *1, +6, +8, *9, +11, 200.gHERBATA B/C 200.g II kolacjaCHLEB GRAHAM 500g *1, +3, +6, +7, +11, 30.gPASZTET Z SOCZEWICY WŁASNEJ PRODUKCJI *1, *3, *6, *7, *9, +10, +11, 50.gPASZTET Z SELERA WŁASNEJ PRODUKCJI *1, *3, +6, +7, *9, +10, +11, 50.gPOMIDORY 40.g Wykaz alergenów zgodnie ze specyfikacjami przekazanymi przez producentów: 1. gluten:2. skorupiaki; 3. jaja;4.ryby; 5 orzeszki ziemne; 6. soja 7. mleko; 8.orzechy: 9.seler 10.gorczyca; 11. ziarna sezamu; 12. dwutlenek siarki; 13. łubin Legenda (*)produkt zawiera wskazany alergen; (+) produkt może zawierać wskazany alergen.