środa 24 stycznia 2024
Pobierz jadłospis tygodniowy
Dieta 1
Śniadanie
<p>DIETA PODSTAWOWA: KASZA MANNA GOTOWANA NA MLEKU *1, *7, 250.g<br>CHLEB GRAHAM 500g (kg) *1, +3, +6, +7, +11, 100.g<br>MASŁO EXTRA (zawartość tł 82%-83%) *7, 10.g<br>SZYNKA TYP DELIKATESOWA 30G +6, +7, +9, +10, 30.g<br>KIEŁBASA SZYNKOWA 30.g<br>SAŁATKA Z MIESZANKI SAŁAT Z OGÓRKIEM I KUKURYDZĄ +3, +6, +7, +9, +10, 80.g<br>HERBATA 200.g Wykaz alergenów zgodnie ze specyfikacjami przekazanymi przez producentów: 1. gluten:2. skorupiaki; 3. jaja;4.ryby; 5 orzeszki ziemne; 6. soja 7. mleko; 8.orzechy: 9.seler 10.gorczyca; 11. ziarna sezamu; 12. dwutlenek siarki; 13. łubin Legenda (*)produkt zawiera wskazany alergen; (+) produkt może zawierać wskazany alergen </p>
Obiad
<p>DIETA PODSTAWOWA: KRUPNIK *1, *9, 300.g<br>ZIEMNIAKI GOTOWANE Z WODY 200.g<br>KOTLET MIELONY PIECZONY *1, *3, +6, +7, +10, +11, 100.g<br>KAPUSTA ZASMAŻANA *1, 150.g<br>KOMPOT 200.g Wykaz alergenów zgodnie ze specyfikacjami przekazanymi przez producentów: 1. gluten:2. skorupiaki; 3. jaja;4.ryby; 5 orzeszki ziemne; 6. soja 7. mleko; 8.orzechy: 9.seler 10.gorczyca; 11. ziarna sezamu; 12. dwutlenek siarki; 13. łubin Legenda (*)produkt zawiera wskazany alergen; (+) produkt może zawierać wskazany alergen </p>
Jadłospis dzienny
<p>DIETA PODSTAWOWA:</p>
<p>śniadanie<br>KASZA MANNA GOTOWANA NA MLEKU *1, *7, 250.g<br>CHLEB GRAHAM 500g (kg) *1, +3, +6, +7, +11, 100.g<br>MASŁO EXTRA (zawartość tł 82%-83%) *7, 10.g<br>SZYNKA TYP DELIKATESOWA 30G +6, +7, +9, +10, 30.g<br>KIEŁBASA SZYNKOWA 30.g<br>SAŁATKA Z MIESZANKI SAŁAT Z OGÓRKIEM I KUKURYDZĄ +3, +6, +7, +9, +10, 80.g<br>HERBATA 200.g</p>
<p>obiad<br>KRUPNIK *1, *9, 300.g<br>ZIEMNIAKI GOTOWANE Z WODY 200.g<br>KOTLET MIELONY PIECZONY *1, *3, +6, +7, +10, +11, 100.g<br>KAPUSTA ZASMAŻANA *1, 150.g<br>KOMPOT 200.g</p>
<p>Kolacja<br>BUŁKA PCHEŁKA (kg) *1, +3, +5, +6, +7, +11, 100.g<br>MASŁO EXTRA (zawartość tł 82%-83%) *7, 10.g<br>TWAROŻEK Z OGÓR., RZOD I SZCZYP. *7, +8, 100.g<br>JABŁKO 160.g<br>KAWA INKA NA MLEKU *1, *7, 200.g</p>
<p>II kolacja<br>DESER Z KASZY KUS KUS Z MUSEM Z CZARNEJ PORZECZKI *1, +6, +7, +8, +11, 150.g</p>
<p>Wykaz alergenów zgodnie ze specyfikacjami przekazanymi przez producentów: 1. gluten:2. skorupiaki; 3. jaja;4.ryby; 5 orzeszki ziemne; 6. soja 7. mleko; 8.orzechy: 9.seler 10.gorczyca; 11. ziarna sezamu; 12. dwutlenek siarki; 13. łubin Legenda (*)produkt zawiera wskazany alergen; (+) produkt może zawierać wskazany alergen </p>
Dieta 2
Śniadanie
<p>DIETA Z OGRANICZANIEM WĘGL.: CHLEB GRAHAM (kg) *1, +3, +6, +7, +11, 100.g<br>MASŁO EXTRA (zawartość tł 82%-83%) *7, 10.g<br>SZYNKA TYP DELIKATESOWA 30G +6, +7, +9, +10, 30.g<br>KIEŁBASA SZYNKOWA 30.g<br>SAŁATKA Z MIESZANKI SAŁAT DIETETYCZNA +3, +6, +7, +9, +10, 80.g<br>HERBATA B/C 200.g Wykaz alergenów zgodnie ze specyfikacjami przekazanymi przez producentów: 1. gluten:2. skorupiaki; 3. jaja;4.ryby; 5 orzeszki ziemne; 6. soja 7. mleko; 8.orzechy: 9.seler 10.gorczyca; 11. ziarna sezamu; 12. dwutlenek siarki; 13. łubin Legenda (*)produkt zawiera wskazany alergen; (+) produkt może zawierać wskazany alergen </p>
Obiad
<p>DIETA Z OGRANICZANIEM WĘGL.: KRUPNIK *1, *9, 300.g<br>ZIEMNIAKI GOTOWANE Z WODY 200.g<br>PULPET W SOSIE WŁASNYM *1, *3, *9, 120.g<br>SURÓWKA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ +3, +6, +7, +9, +10, 150.g<br>KOMPOT B/C 200.g Wykaz alergenów zgodnie ze specyfikacjami przekazanymi przez producentów: 1. gluten:2. skorupiaki; 3. jaja;4.ryby; 5 orzeszki ziemne; 6. soja 7. mleko; 8.orzechy: 9.seler 10.gorczyca; 11. ziarna sezamu; 12. dwutlenek siarki; 13. łubin Legenda (*)produkt zawiera wskazany alergen; (+) produkt może zawierać wskazany alergen </p>
Jadłospis dzienny
<p>DIETA Z OGRANICZANIEM WĘGL.: </p>
<p>śniadanie<br>CHLEB GRAHAM (kg) *1, +3, +6, +7, +11, 100.g<br>MASŁO EXTRA (zawartość tł 82%-83%) *7, 10.g<br>SZYNKA TYP DELIKATESOWA 30G +6, +7, +9, +10, 30.g<br>KIEŁBASA SZYNKOWA 30.g<br>SAŁATKA Z MIESZANKI SAŁAT DIETETYCZNA +3, +6, +7, +9, +10, 80.g<br>HERBATA B/C 200.g</p>
<p>obiad<br>KRUPNIK *1, *9, 300.g<br>ZIEMNIAKI GOTOWANE Z WODY 200.g<br>PULPET W SOSIE WŁASNYM *1, *3, *9, 120.g<br>SURÓWKA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ +3, +6, +7, +9, +10, 150.g<br>KOMPOT B/C 200.g</p>
<p>Kolacja<br>CHLEB ŻYTNI RAZOWY 450g (kg) *1, +3, +5, +8, +11, 120.g<br>MASŁO EXTRA (zawartość tł 82%-83%) *7, 10.g<br>TWAROŻEK Z OGÓR., RZOD I SZCZYP. *7, +8, 100.g<br>POMIDORY 100.g<br>KAWA INKA B/C *1, 200.g</p>
<p>II kolacja<br>KANAPKA Z PASTĄ Z MIĘSA, MARCH *1, +3, *7, 50.g</p>
<p>Wykaz alergenów zgodnie ze specyfikacjami przekazanymi przez producentów: 1. gluten:2. skorupiaki; 3. jaja;4.ryby; 5 orzeszki ziemne; 6. soja 7. mleko; 8.orzechy: 9.seler 10.gorczyca; 11. ziarna sezamu; 12. dwutlenek siarki; 13. łubin Legenda (*)produkt zawiera wskazany alergen; (+) produkt może zawierać wskazany alergen </p>