poniedziałek 13 listopada 2023
Dieta 1
Śniadanie
DIETA PODSTAWOWA: PŁATKI JĘCZMIENNE GOTOWANE NA MLEKU *1, +6, *7, +8, +11, 250.g CHLEB PEŁNOZIARNISTY 500g (kg) *1, 100.g MASŁO EXTRA 82%-83% tł *7, 10.g SZYNKA GOTOWANA (50G) +1, *6, *7, +9, +10, 50.g OGÓREK 60.g POMIDORY 40.g HERBATA 200.g Wykaz alergenów zgodnie ze specyfikacjami przekazanymi przez producentów: 1. gluten:2. skorupiaki; 3. jaja;4.ryby; 5 orzeszki ziemne; 6. soja 7. mleko; 8.orzechy: 9.seler 10.gorczyca; 11. ziarna sezamu; 12. dwutlenek siarki; 13. łubin Legenda (*) produkt zawiera wskazany alergen; (+) produkt może zawierać wskazany alergen.
Obiad
DIETA PODSTAWOWA: ZUPA SZCZAWIOWA *1, *7, *9, 300.g ZIEMNIAKI GOTOWANE Z WODY 200.g KOTLET Z JAJ PIECZONY *1, *3, +6, +7, +9, +10, +11, 100.g SURÓWKA Z KAPUSTY PEK. Z KUK. I GROSZ. +3, +6, +7, +9, +10, 150.g KOMPOT 200.g Wykaz alergenów zgodnie ze specyfikacjami przekazanymi przez producentów: 1. gluten:2. skorupiaki; 3. jaja;4.ryby; 5 orzeszki ziemne; 6. soja 7. mleko; 8.orzechy: 9.seler 10.gorczyca; 11. ziarna sezamu; 12. dwutlenek siarki; 13. łubin Legenda (*) produkt zawiera wskazany alergen; (+) produkt może zawierać wskazany alergen.
Jadłospis dzienny
śniadaniePŁATKI JĘCZMIENNE GOTOWANE NA MLEKU *1, +6, *7, +8, +11, 250.gCHLEB PEŁNOZIARNISTY 500g (kg) *1, 100.gMASŁO EXTRA 82%-83% tł *7, 10.gSZYNKA GOTOWANA (50G) +1, *6, *7, +9, +10, 50.gOGÓREK 60.gPOMIDORY 40.gHERBATA 200.gobiadZUPA SZCZAWIOWA *1, *7, *9, 300.gZIEMNIAKI GOTOWANE Z WODY 200.gKOTLET Z JAJ PIECZONY *1, *3, +6, +7, +9, +10, +11, 100.gSURÓWKA Z KAPUSTY PEK. Z KUK. I GROSZ. +3, +6, +7, +9, +10, 150.gKOMPOT 200.gKolacjaCHLEB MAZOWIECKI 500g *1, +3, +6, +7, +11, 100.gMASŁO EXTRA 82%-83% tł *7, 10.gSAŁATKA Z TUŃCZYKIEM I RYŻEM +2, *3, *7, +8, *10, +14, 200.gHERBATA 200.gII kolacja TWAROŻEK BANANOWY Z POLEWĄ CZEKOLADOWA +1, +5, *7, +8, +11, 140.g Wykaz alergenów zgodnie ze specyfikacjami przekazanymi przez producentów: 1. gluten:2. skorupiaki; 3. jaja;4.ryby; 5 orzeszki ziemne; 6. soja 7. mleko; 8.orzechy: 9.seler 10.gorczyca; 11. ziarna sezamu; 12. dwutlenek siarki; 13. łubin Legenda (*) produkt zawiera wskazany alergen; (+) produkt może zawierać wskazany alergen.
Dieta 2
Śniadanie
DIETA Z OGRANICZENIEM WĘGL. INSULINOWA: MASŁO EXTRA 82%-83% tł *7, 10.g SZYNKA GOTOWANA (50G) +1, *6, *7, +9, +10, 50.gOGÓREK 60.g POMIDORY 40.g HERBATA B/C 200.g Wykaz alergenów zgodnie ze specyfikacjami przekazanymi przez producentów: 1. gluten:2. skorupiaki; 3. jaja;4.ryby; 5 orzeszki ziemne; 6. soja 7. mleko; 8.orzechy: 9.seler 10.gorczyca; 11. ziarna sezamu; 12. dwutlenek siarki; 13. łubin Legenda (*) produkt zawiera wskazany alergen; (+) produkt może zawierać wskazany alergen.
Obiad
DIETA Z OGRANICZENIEM WĘGL. INSULINOWA: ZUPA SZCZAWIOWA *1, *7, *9, 300.g ZIEMNIAKI GOTOWANE Z WODY 200.g POTRAWKA Z KURCZAKA *1, 150.g SURÓWKA Z MARCHWI B/C +3, +6, +7, +9, +10, 150.g KOMPOT B/C 200.g Wykaz alergenów zgodnie ze specyfikacjami przekazanymi przez producentów: 1. gluten: 2. skorupiaki; 3. jaja;4.ryby; 5 orzeszki ziemne; 6. soja 7. mleko; 8.orzechy: 9.seler 10.gorczyca; 11. ziarna sezamu; 12. dwutlenek siarki; 13. łubin Legenda (*) produkt zawiera wskazany alergen; (+) produkt może zawierać wskazany alergen.
Jadłospis dzienny
CHLEB GRAHAM (kg) *1, +3, +6, +7, +11, 100.gMASŁO EXTRA (zawartość tł 82%-83%) *7, 10.gSZYNKA TYP DELIKATESOWA 30G +6, +7, +9, +10, 30.gKIEŁBASA SZYNKOWA 30.gSAŁATKA Z MIESZANKI SAŁAT Z OGÓRKIEM I KUKURYDZĄ +3, +6, +7, +9, +10, 80.gHERBATA B/C 200.g
II śniadanieKANAPKA Z JAJKIEM I WARZYWAMI *1, *3, *7, 50.g
obiadKRUPNIK *1, *9, 300.gZIEMNIAKI GOTOWANE Z WODY 200.gPULPET W SOSIE WŁASNYM *1, *3, *9, 120.gSURÓWKA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ +3, +6, +7, +9, +10, 150.gKOMPOT B/C 200.g
KolacjaCHLEB ŻYTNI RAZOWY 450g (kg) *1, +3, +5, +8, +11, 120.gMASŁO EXTRA (zawartość tł 82%-83%) *7, 10.gTWAROŻEK Z OGÓR., RZOD I SZCZYP. *7, +8, 100.gPOMIDORY 100.gKAWA INKA B/C *1, 200.g
PodwieczorekKANAPKA Z SZYNKĄ DELIKATES., SAŁATĄ I PAPRYKĄ *1, +3, +5, +6, *7, +8, +9, +10, +11, 50.g
II kolacjaKANAPKA Z PASTĄ Z MIĘSA, MARCH *1, +3, *7, 50.g Wykaz alergenów zgodnie ze specyfikacjami przekazanymi przez producentów: 1. gluten:2. skorupiaki; 3. jaja;4.ryby; 5 orzeszki ziemne; 6. soja 7. mleko; 8.orzechy: 9.seler 10.gorczyca; 11. ziarna sezamu; 12. dwutlenek siarki; 13. łubin Legenda (*)produkt zawiera wskazany alergen; (+) produkt może zawierać wskazany alergen