czwartek 19 października 2023
Pobierz jadłospis tygodniowy
Dieta 1
Śniadanie
DIETA PODSTAWOWA PŁATKI OWSIANE NA MLEKU *1, *7, 250.gCHLEB CORNEL 500g (kg) *1, +3, *6, +7, +11, 100.gMASŁO (kg) *7, 10.gKIEŁBASA KRAKOWSKA PARZONA 30G +6, +7, +9, +10, 30.gSER ŻÓŁTY PLASTRY 20g *7, 20.gSAŁATA MASŁOWA 5.000000075e-002szt.POMIDORY 100.gHERBATA 200.g Wykaz alergenów zgodnie ze specyfikacjami przekazanymi przez producentów: 1. gluten:2. skorupiaki; 3. jaja;4.ryby; 5 orzeszki ziemne; 6. soja 7. mleko; 8.orzechy: 9.seler 10.gorczyca; 11. ziarna sezamu; 12. dwutlenek siarki; 13. łubin Legenda (*)produkt zawiera wskazany alergen; (+) produkt może zawierać wskazany alergen
Obiad
DIETA PODSTAWOWA ZUPA KALAFIOROWA *1, *7, *9, 300.gKASZA PĘCZAK NA SYPKO *1, +3, +5, +6, +7, +8, +9, +10, +11, 200.gGULASZ WP. *1, +3, +6, +7, *9, +10, 150.gSURÓWKA Z SELERA , MARCHWI Z JABŁKIEM *1, +3, +5, +6, *7, *8, *9, +10, +11, +12, 150.gKOMPOT 200.g Wykaz alergenów zgodnie ze specyfikacjami przekazanymi przez producentów: 1. gluten:2. skorupiaki; 3. jaja;4.ryby; 5 orzeszki ziemne; 6. soja 7. mleko; 8.orzechy: 9.seler 10.gorczyca; 11. ziarna sezamu; 12. dwutlenek siarki; 13. łubin Legenda (*)produkt zawiera wskazany alergen; (+) produkt może zawierać wskazany alergen
Jadłospis dzienny
DIETA PODSTAWOWA
śniadaniePŁATKI OWSIANE NA MLEKU *1, *7, 250.gCHLEB CORNEL 500g (kg) *1, +3, *6, +7, +11, 100.gMASŁO (kg) *7, 10.gKIEŁBASA KRAKOWSKA PARZONA 30G +6, +7, +9, +10, 30.gSER ŻÓŁTY PLASTRY 20g *7, 20.gSAŁATA MASŁOWA 5.000000075e-002szt.POMIDORY 100.gHERBATA 200.g
obiadZUPA KALAFIOROWA *1, *7, *9, 300.gKASZA PĘCZAK NA SYPKO *1, +3, +5, +6, +7, +8, +9, +10, +11, 200.gGULASZ WP. *1, +3, +6, +7, *9, +10, 150.gSURÓWKA Z SELERA , MARCHWI Z JABŁKIEM *1, +3, +5, +6, *7, *8, *9, +10, +11, +12, 150.gKOMPOT 200.g
KolacjaCHLEB MAZOWIECKI 500g (kg) *1, +3, +6, +7, +11, 100.gMASŁO (kg) *7, 10.gSZYNKA KONSERWOWA 50G. 50.gSAŁATKA JARZYNOWA *3, *9, *10, 100.gHERBATA Z CYTRYNĄ 200.g
Wykaz alergenów zgodnie ze specyfikacjami przekazanymi przez producentów: 1. gluten:2. skorupiaki; 3. jaja;4.ryby; 5 orzeszki ziemne; 6. soja 7. mleko; 8.orzechy: 9.seler 10.gorczyca; 11. ziarna sezamu; 12. dwutlenek siarki; 13. łubin Legenda (*)produkt zawiera wskazany alergen; (+) produkt może zawierać wskazany alergen
Dieta 2
Śniadanie
DIETA ŁATWOSTRAWNA Z OGRANICZENIEM TŁUSZCZÓW PŁATKI OWSIANE NA MLEKU *1, *7, 250.gBUŁKA PCHEŁKA 50g (kg) *1, +3, +5, +6, +7, +11, 100.gMASŁO (kg) *7, 10.gKIEŁBASA KRAKOWSKA PARZONA 50G +6, +7, +9, +10, 50.gSAŁATA MASŁOWA 1 szt.POMIDORY 100.gHERBATA 200.g Wykaz alergenów zgodnie ze specyfikacjami przekazanymi przez producentów: 1. gluten:2. skorupiaki; 3. jaja;4.ryby; 5 orzeszki ziemne; 6. soja 7. mleko; 8.orzechy: 9.seler 10.gorczyca; 11. ziarna sezamu; 12. dwutlenek siarki; 13. łubin Legenda (*)produkt zawiera wskazany alergen; (+) produkt może zawierać wskazany alergen
Obiad
DIETA ŁATWOSTRAWNA Z OGRANICZENIEM TŁUSZCZÓW ZUPA JARZYNOWA DIETETYCZNA +3, +6, *7, +8, *9, +10, 300.gKASZA PĘCZAK NA SYPKO *1, +3, +5, +6, +7, +8, +9, +10, +11, 200.gGULASZ WP. *1, +3, +6, +7, *9, +10, 150.gSURÓWKA Z SELERA , MARCHWI Z JABŁKIEM *1, +3, +5, +6, *7, *8, *9, +10, +11, +12, 150.gKOMPOT 200.g Wykaz alergenów zgodnie ze specyfikacjami przekazanymi przez producentów: 1. gluten:2. skorupiaki; 3. jaja;4.ryby; 5 orzeszki ziemne; 6. soja 7. mleko; 8.orzechy: 9.seler 10.gorczyca; 11. ziarna sezamu; 12. dwutlenek siarki; 13. łubin Legenda (*)produkt zawiera wskazany alergen; (+) produkt może zawierać wskazany alergen
Jadłospis dzienny
DIETA ŁATWOSTRAWNA Z OGRANICZENIEM TŁUSZCZÓW
śniadaniePŁATKI OWSIANE NA MLEKU *1, *7, 250.gBUŁKA PCHEŁKA 50g (kg) *1, +3, +5, +6, +7, +11, 100.gMASŁO (kg) *7, 10.gKIEŁBASA KRAKOWSKA PARZONA 50G +6, +7, +9, +10, 50.gSAŁATA MASŁOWA 1 szt.POMIDORY 100.gHERBATA 200.g
obiadZUPA JARZYNOWA DIETETYCZNA +3, +6, *7, +8, *9, +10, 300.gKASZA PĘCZAK NA SYPKO *1, +3, +5, +6, +7, +8, +9, +10, +11, 200.gGULASZ WP. *1, +3, +6, +7, *9, +10, 150.gSURÓWKA Z SELERA , MARCHWI Z JABŁKIEM *1, +3, +5, +6, *7, *8, *9, +10, +11, +12, 150.gKOMPOT 200.g
KolacjaBUŁKA PCHEŁKA 50g (kg) *1, +3, +5, +6, +7, +11, 100.gMASŁO (kg) *7, 10.gSZYNKA KONSERWOWA 50G. 50.gSAŁATA MASŁOWA 1szt.POMIDORY 100.gHERBATA Z CYTRYNĄ 200.g
Wykaz alergenów zgodnie ze specyfikacjami przekazanymi przez producentów: 1. gluten:2. skorupiaki; 3. jaja;4.ryby; 5 orzeszki ziemne; 6. soja 7. mleko; 8.orzechy: 9.seler 10.gorczyca; 11. ziarna sezamu; 12. dwutlenek siarki; 13. łubin Legenda (*)produkt zawiera wskazany alergen; (+) produkt może zawierać wskazany alergen