środa 27 marca 2024
Pobierz jadłospis tygodniowy
Dieta 1
Śniadanie
<p>DIETA PODSTAWOWA: KASZA JĘCZMIENNA GOTOWANA NA MLEKU *1, *7, 250.g<br>CHLEB CORNEL 500g (kg) *1, +3, *6, +7, +11, 100.g<br>MASŁO EXTRA (zawartość tł 82%-83%) *7, 10.g<br>MIELONKA TYROLSKA (30G) *1, +6, +7, +9, +10, 30.g<br>SCHAB CIEMNO WĘDZONY (30) 30.g<br>SAŁATKA Z MIESZANKI SAŁAT Z OGÓRKIEM I KUKURYDZĄ +3, +6, +7, +9, +10, 80.g<br>HERBATA 200.g Wykaz alergenów zgodnie ze specyfikacjami przekazanymi przez producentów: 1. gluten:2. skorupiaki; 3. jaja;4.ryby; 5 orzeszki ziemne; 6. soja 7. mleko; 8.orzechy: 9.seler 10.gorczyca; 11. ziarna sezamu; 12. dwutlenek siarki; 13. łubin Legenda (*)produkt zawiera wskazany alergen; (+) produkt może zawierać wskazany alergen </p>
Obiad
<p>DIETA PODSTAWOWA: ZUPA FASOLOWA Z WĘDZONYM BOCZKIEM *1, *9, 300.g<br>ZIEMNIAKI GOTOWANE Z WODY 200.g<br>GOŁĄBKI GOT. NA PARZE W SOSIE POMIDOROWYM *1, *7, 120.g<br>SURÓWKA Z MARCHWI +3, +6, +7, +9, +10, 150.g<br>KOMPOT 200.g Wykaz alergenów zgodnie ze specyfikacjami przekazanymi przez producentów: 1. gluten:2. skorupiaki; 3. jaja;4.ryby; 5 orzeszki ziemne; 6. soja 7. mleko; 8.orzechy: 9.seler 10.gorczyca; 11. ziarna sezamu; 12. dwutlenek siarki; 13. łubin Legenda (*)produkt zawiera wskazany alergen; (+) produkt może zawierać wskazany alergen </p>
Jadłospis dzienny
<p>DIETA PODSTAWOWA: </p>
<p>śniadanie<br>KASZA JĘCZMIENNA GOTOWANA NA MLEKU *1, *7, 250.g<br>CHLEB CORNEL 500g (kg) *1, +3, *6, +7, +11, 100.g<br>MASŁO EXTRA (zawartość tł 82%-83%) *7, 10.g<br>MIELONKA TYROLSKA (30G) *1, +6, +7, +9, +10, 30.g<br>SCHAB CIEMNO WĘDZONY (30) 30.g<br>SAŁATKA Z MIESZANKI SAŁAT Z OGÓRKIEM I KUKURYDZĄ +3, +6, +7, +9, +10, 80.g<br>HERBATA 200.g</p>
<p>obiad<br>ZUPA FASOLOWA Z WĘDZONYM BOCZKIEM *1, *9, 300.g<br>ZIEMNIAKI GOTOWANE Z WODY 200.g<br>GOŁĄBKI GOT. NA PARZE W SOSIE POMIDOROWYM *1, *7, 120.g<br>SURÓWKA Z MARCHWI +3, +6, +7, +9, +10, 150.g<br>KOMPOT 200.g</p>
<p>Kolacja<br>BUŁKA PCHEŁKA 50g (kg) *1, +3, +5, +6, +7, +11, 100.g<br>MASŁO EXTRA (zawartość tł 82%-83%) *7, 10.g<br>TWAROŻEK Z OGÓR., RZOD I SZCZYP. *7, +8, 100.g<br>MANDARYNKA 80.g<br>KAWA INKA *1, 200.g</p>
<p>II kolacja<br>BUŁECZKI DROZDŻOWE *1, *3, *7, 60.g</p>
<p>Wykaz alergenów zgodnie ze specyfikacjami przekazanymi przez producentów: 1. gluten:2. skorupiaki; 3. jaja;4.ryby; 5 orzeszki ziemne; 6. soja 7. mleko; 8.orzechy: 9.seler 10.gorczyca; 11. ziarna sezamu; 12. dwutlenek siarki; 13. łubin Legenda (*)produkt zawiera wskazany alergen; (+) produkt może zawierać wskazany alergen </p>
Dieta 2
Śniadanie
<p>DIETA Z OGRANICZENIEM WĘGL: CHLEB CORNEL 500g (kg) *1, +3, *6, +7, +11, 100.g<br>MASŁO EXTRA (zawartość tł 82%-83%) *7, 10.g<br>SCHAB CIEMNO WĘDZONY (60) 60.g<br>SAŁATKA Z MIESZANKI SAŁAT DIETETYCZNA +3, +6, +7, +9, +10, 80.g<br>HERBATA B/C 200.g Wykaz alergenów zgodnie ze specyfikacjami przekazanymi przez producentów: 1. gluten:2. skorupiaki; 3. jaja;4.ryby; 5 orzeszki ziemne; 6. soja 7. mleko; 8.orzechy: 9.seler 10.gorczyca; 11. ziarna sezamu; 12. dwutlenek siarki; 13. łubin Legenda (*)produkt zawiera wskazany alergen; (+) produkt może zawierać wskazany alergen </p>
Obiad
<p>DIETA Z OGRANICZENIEM WĘGL: ZUPA FASOLOWA Z WĘDZONYM BOCZKIEM *1, *9, 300.g<br>ZIEMNIAKI GOTOWANE Z WODY 200.g<br>GOŁĄBKI GOT. NA PARZE W SOSIE POMIDOROWYM Z BRĄZOW *1, *7, 120.g<br>SURÓWKA Z MARCHWI B/C +3, +6, +7, +9, +10, 150.g<br>KOMPOT B/C 200.g Wykaz alergenów zgodnie ze specyfikacjami przekazanymi przez producentów: 1. gluten:2. skorupiaki; 3. jaja;4.ryby; 5 orzeszki ziemne; 6. soja 7. mleko; 8.orzechy: 9.seler 10.gorczyca; 11. ziarna sezamu; 12. dwutlenek siarki; 13. łubin Legenda (*)produkt zawiera wskazany alergen; (+) produkt może zawierać wskazany alergen </p>
Jadłospis dzienny
<p>DIETA Z OGRANICZENIEM WĘGL: </p>
<p>śniadanie<br>CHLEB CORNEL 500g (kg) *1, +3, *6, +7, +11, 100.g<br>MASŁO EXTRA (zawartość tł 82%-83%) *7, 10.g<br>SCHAB CIEMNO WĘDZONY (60) 60.g<br>SAŁATKA Z MIESZANKI SAŁAT DIETETYCZNA +3, +6, +7, +9, +10, 80.g<br>HERBATA B/C 200.g</p>
<p>obiad<br>ZUPA FASOLOWA Z WĘDZONYM BOCZKIEM *1, *9, 300.g<br>ZIEMNIAKI GOTOWANE Z WODY 200.g<br>GOŁĄBKI GOT. NA PARZE W SOSIE POMIDOROWYM Z BRĄZOW *1, *7, 120.g<br>SURÓWKA Z MARCHWI B/C +3, +6, +7, +9, +10, 150.g<br>KOMPOT B/C 200.g</p>
<p>Kolacja<br>CHLEB RAZOWY 450g (kg) *1, +3, +7, 120.g<br>MASŁO EXTRA (zawartość tł 82%-83%) *7, 10.g<br>TWAROŻEK Z OGÓR., RZOD I SZCZYP. *7, +8, 100.g<br>POMIDORY 100.g<br>KAWA INKA B/C *1, 200.g</p>
<p>II kolacja<br>KANAPKA Z PASTĄ Z MIĘSA, MARCH *1, +3, *7, 50.g</p>
<p>Wykaz alergenów zgodnie ze specyfikacjami przekazanymi przez producentów: 1. gluten:2. skorupiaki; 3. jaja;4.ryby; 5 orzeszki ziemne; 6. soja 7. mleko; 8.orzechy: 9.seler 10.gorczyca; 11. ziarna sezamu; 12. dwutlenek siarki; 13. łubin Legenda (*)produkt zawiera wskazany alergen; (+) produkt może zawierać wskazany alergen </p>