czwartek 23 listopada 2023
Pobierz jadłospis tygodniowy
Dieta 1
Śniadanie
DIETA PODSTAWOWA: MAKARON GOTOWANY NA MLEKU *1, *3, *7, 250.gCHLEB CORNEL 500g (kg) *1, +3, *6, +7, +11, 100.gMASŁO EXTRA (zawartość tł 82%-83%) *7, 10.gSZYNKA TYP DELIKATESOWA 30 G +6, +7, +9, +10, 30.gSER ŻÓŁTY PLASTRY (kg) *7, 20.gSAŁATKA JARZYNOWA *3, *9, *10, 100.gSAŁATA MASŁOWA 0.10 szt.HERBATA 200.g Wykaz alergenów zgodnie ze specyfikacjami przekazanymi przez producentów: 1. gluten: 2. skorupiaki; 3. jaja; 4.ryby; 5 orzeszki ziemne; 6. soja 7. mleko; 8.orzechy: 9.seler 10.gorczyca; 11. ziarna sezamu; 12. dwutlenek siarki; 13. łubin Legenda (*) produkt zawiera wskazany alergen; (+) produkt może zawierać wskazany alergen.
Obiad
DIETA PODSTAWOWA: ZUPA OGÓRKOWA *1, *7, *9, 300.gKASZA PĘCZAK GOTOWANA NA SYPKO *1, +3, +5, +6, +7, +8, +9, +10, +11, 200.gSTROGONOW GOTOWANY *1, +3, +6, *7, *9, +10, 200.gBURACZKI OPRÓSZANE *1, +3, +6, +7, +9, +10, 150.gKOMPOT 200.g Wykaz alergenów zgodnie ze specyfikacjami przekazanymi przez producentów: 1. gluten: 2. skorupiaki; 3. jaja; 4.ryby; 5 orzeszki ziemne; 6. soja 7. mleko; 8.orzechy: 9.seler 10.gorczyca; 11. ziarna sezamu; 12. dwutlenek siarki; 13. łubin Legenda (*) produkt zawiera wskazany alergen; (+) produkt może zawierać wskazany alergen.
Jadłospis dzienny
DIETA PODSTAWOWA: śniadanieMAKARON GOTOWANY NA MLEKU *1, *3, *7, 250.gCHLEB CORNEL 500g (kg) *1, +3, *6, +7, +11, 100.gMASŁO EXTRA (zawartość tł 82%-83%) *7, 10.gSZYNKA TYP DELIKATESOWA 30 G +6, +7, +9, +10, 30.gSER ŻÓŁTY PLASTRY (kg) *7, 20.gSAŁATKA JARZYNOWA *3, *9, *10, 100.gSAŁATA MASŁOWA 0.10 szt.HERBATA 200.g obiadZUPA OGÓRKOWA *1, *7, *9, 300.gKASZA PĘCZAK GOTOWANA NA SYPKO *1, +3, +5, +6, +7, +8, +9, +10, +11, 200.gSTROGONOW GOTOWANY *1, +3, +6, *7, *9, +10, 200.gBURACZKI OPRÓSZANE *1, +3, +6, +7, +9, +10, 150.gKOMPOT 200.g KolacjaCHLEB MAZOWIECKI 500g (kg) *1, +3, +6, +7, +11, 100.gPARÓWKI NA GORĄCO +1, *6, +7, +10, 140.gKETCHUP ŁAGODNY 510g (kg) +9, 20.gPOMIDORY 100.gHERBATA 200.g II kolacjaDESER RYŻOWY Z RODZYNKĄ CYNAMONEM MUSEM JABŁKOWYM +3, +5, +6, +7, +8, +9, +10, +11, +12, 100.g Wykaz alergenów zgodnie ze specyfikacjami przekazanymi przez producentów: 1. gluten: 2. skorupiaki; 3. jaja; 4.ryby; 5 orzeszki ziemne; 6. soja 7. mleko; 8.orzechy: 9.seler 10.gorczyca; 11. ziarna sezamu; 12. dwutlenek siarki; 13. łubin Legenda (*) produkt zawiera wskazany alergen; (+) produkt może zawierać wskazany alergen.
Dieta 2
Śniadanie
DIETA Z OGRANICZENIEM WĘGL.: CHLEB CORNEL 500g (kg) *1, +3, *6, +7, +11, 100.gMASŁO EXTRA (zawartość tł 82%-83%) *7, 10.gSZYNKA TYP DELIKATESOWA 50 G +6, +7, +9, +10, 50.gSAŁATKA JARZYNOWA *3, *9, *10, 100.gSAŁATA MASŁOWA 0.10 szt.HERBATA B/C 200.g Wykaz alergenów zgodnie ze specyfikacjami przekazanymi przez producentów: 1. gluten: 2. skorupiaki; 3. jaja; 4.ryby; 5 orzeszki ziemne; 6. soja 7. mleko; 8.orzechy: 9.seler 10.gorczyca; 11. ziarna sezamu; 12. dwutlenek siarki; 13. łubin Legenda (*) produkt zawiera wskazany alergen; (+) produkt może zawierać wskazany alergen.
Obiad
DIETA Z OGRANICZENIEM WĘGL.: ZUPA OGÓRKOWA *1, *7, *9, 300.gKASZA PĘCZAK GOTOWANA NA SYPKO *1, +3, +5, +6, +7, +8, +9, +10, +11, 200.gGULASZ WP. GOTOWANY *1, +3, +6, +7, *9, +10, 150.gSURÓWKA Z BIAŁEJ KAPUSTY I OGÓRKA +3, +6, +7, +9, +10, 150.gKOMPOT B/C 200.g Wykaz alergenów zgodnie ze specyfikacjami przekazanymi przez producentów: 1. gluten: 2. skorupiaki; 3. jaja; 4.ryby; 5 orzeszki ziemne; 6. soja 7. mleko; 8.orzechy: 9.seler 10.gorczyca; 11. ziarna sezamu; 12. dwutlenek siarki; 13. łubin Legenda (*) produkt zawiera wskazany alergen; (+) produkt może zawierać wskazany alergen.
Jadłospis dzienny
DIETA Z OGRANICZENIEM WĘGL.: śniadanieCHLEB CORNEL 500g (kg) *1, +3, *6, +7, +11, 100.gMASŁO EXTRA (zawartość tł 82%-83%) *7, 10.gSZYNKA TYP DELIKATESOWA 50 G +6, +7, +9, +10, 50.gSAŁATKA JARZYNOWA *3, *9, *10, 100.gSAŁATA MASŁOWA 0.10 szt.HERBATA B/C 200.g obiadZUPA OGÓRKOWA *1, *7, *9, 300.gKASZA PĘCZAK GOTOWANA NA SYPKO *1, +3, +5, +6, +7, +8, +9, +10, +11, 200.gGULASZ WP. GOTOWANY *1, +3, +6, +7, *9, +10, 150.gSURÓWKA Z BIAŁEJ KAPUSTY I OGÓRKA +3, +6, +7, +9, +10, 150.gKOMPOT B/C 200.g KolacjaCHLEB RAZOWY 450g (kg) *1, +3, +7, 120.gMASŁO EXTRA (zawartość tł 82%-83%) *7, 10.gSZYNKA SOŁTYSA 50G 50.gPOMIDORY 100.gHERBATA B/C 200.g II kolacjaKANAPKA Z PASTĄ Z MIĘSA, MARCH *1, +3, *7, 70.g Wykaz alergenów zgodnie ze specyfikacjami przekazanymi przez producentów: 1. gluten: 2. skorupiaki; 3. jaja; 4.ryby; 5 orzeszki ziemne; 6. soja 7. mleko; 8.orzechy: 9.seler 10.gorczyca; 11. ziarna sezamu; 12. dwutlenek siarki; 13. łubin Legenda (*) produkt zawiera wskazany alergen; (+) produkt może zawierać wskazany alergen.