piątek 17 listopada 2023
Pobierz jadłospis tygodniowy
Dieta 1
Śniadanie
DIETA PODSTAWOWA: KASZA JĘCZMIENNA GOTOWANA NA MLEKU *1, *7, 250.g BUŁKA PCHEŁKA 50 g (kg) *1, +3, +5, +6, +7, +11, 100.g MASŁO EXTRA (zawartość tł 82%-83%) *7, 10.g TWAROŻEK Z OGÓR., RZOD I SZCZYP. *7, +8, 100.g ANANAS 0.1 szt.KAWA INKA *1, 200.g Wykaz alergenów zgodnie ze specyfikacjami przekazanymi przez producentów: 1. gluten: 2. skorupiaki; 3. jaja; 4.ryby; 5 orzeszki ziemne; 6. soja 7. mleko; 8.orzechy: 9.seler 10.gorczyca; 11. ziarna sezamu; 12. dwutlenek siarki; 13. łubin Legenda (*) produkt zawiera wskazany alergen; (+) produkt może zawierać wskazany alergen.
Obiad
DIETA PODSTAWOWA: ZUPA POMIDOROWA Z MAKARONEM *1, *3, *7, *9, 300.g ZIEMNIAKI GOTOWANE Z WODY 200.g RYBA Z PIECA (PIECZENIE Z PARĄ) *1, *3, *4, +6, +7, +9, +10, +11, 100.g SURÓWKA Z KISZONEJ KAPUSTY +3, +6, +7, +9, +10, 150.g KOMPOT 200.g Wykaz alergenów zgodnie ze specyfikacjami przekazanymi przez producentów: 1. gluten: 2. skorupiaki; 3. jaja; 4.ryby; 5 orzeszki ziemne; 6. soja 7. mleko; 8.orzechy: 9.seler 10.gorczyca; 11. ziarna sezamu; 12. dwutlenek siarki; 13. łubin Legenda (*) produkt zawiera wskazany alergen; (+) produkt może zawierać wskazany alergen.
Jadłospis dzienny
DIETA PODSTAWOWA: śniadanie KASZA JĘCZMIENNA GOTOWANA NA MLEKU *1, *7, 250.g BUŁKA PCHEŁKA 50 g (kg) *1, +3, +5, +6, +7, +11, 100.gMASŁO EXTRA (zawartość tł 82%-83%) *7, 10.g TWAROŻEK Z OGÓR., RZOD I SZCZYP. *7, +8, 100.g ANANAS 0.1szt.KAWA INKA *1, 200.g obiad ZUPA POMIDOROWA Z MAKARONEM *1, *3, *7, *9, 300.gZIEMNIAKI GOTOWANE Z WODY 200.gRYBA Z PIECA (PIECZENIE Z PARĄ) *1, *3, *4, +6, +7, +9, +10, +11, 100.gSURÓWKA Z KISZONEJ KAPUSTY +3, +6, +7, +9, +10, 150.gKOMPOT 200.g Kolacja RYŻ Z JABŁKIEM I JOGURTEM +3, +5, +6, *7, +8, +9, +10, 300.gHERBATA 200.g II kolacja CHLEB GRAHAM 500 g *1, +3, +6, +7, +11, 25.gPASZTET Z KALAFIORA I BROKUŁA-WŁASNEJ PRODUKCJI *1, *3, +6, *7, +9, +10, +11, 50.gPASZTET Z MARCHWI I SELERA WŁASNEJ PRODUKCJI *1, *3, +6, +7, *9, +10, +11, 50.g Wykaz alergenów zgodnie ze specyfikacjami przekazanymi przez producentów: 1. gluten: 2. skorupiaki; 3. jaja; 4.ryby; 5 orzeszki ziemne; 6. soja 7. mleko; 8.orzechy: 9.seler 10.gorczyca; 11. ziarna sezamu; 12. dwutlenek siarki; 13. łubin Legenda (*) produkt zawiera wskazany alergen; (+) produkt może zawierać wskazany alergen.
Dieta 2
Śniadanie
DIETA Z OGRANICZENIEM WĘGL. INSULINOWA: CHLEB RAZOWY ZE SŁONECZNIKIEM 450g (kg) *1, +3, *6, +7, +11, 120.g MASŁO EXTRA (zawartość tł 82%-83%) *7, 10.gTWAROŻEK Z OGÓR., RZOD I SZCZYP. *7, +8, 100.g ANANAS 0.1szt.KAWA INKA B/C *1, 200.g Wykaz alergenów zgodnie ze specyfikacjami przekazanymi przez producentów: 1. gluten: 2. skorupiaki; 3. jaja; 4.ryby; 5 orzeszki ziemne; 6. soja 7. mleko; 8.orzechy: 9.seler 10.gorczyca; 11. ziarna sezamu; 12. dwutlenek siarki; 13. łubin Legenda (*) produkt zawiera wskazany alergen; (+) produkt może zawierać wskazany alergen.
Obiad
DIETA Z OGRANICZENIEM WĘGL. INSULINOWA: ZUPA POMIDOROWA Z MAKARONEM RAZOWYM *1, *3, *7, *9, 300.g ZIEMNIAKI GOTOWANE Z WODY 200.g RYBA Z PIECA (PIECZENIE Z PARĄ) *1, *3, *4, +6, +7, +9, +10, +11, 100.g SURÓWKA Z KISZONEJ KAPUSTY B/CUKRU +3, +6, +7, +9, +10, 150.g KOMPOT B/C 200.g Wykaz alergenów zgodnie ze specyfikacjami przekazanymi przez producentów: 1. gluten: 2. skorupiaki; 3. jaja; 4.ryby; 5 orzeszki ziemne; 6. soja 7. mleko; 8.orzechy: 9.seler 10.gorczyca; 11. ziarna sezamu; 12. dwutlenek siarki; 13. łubin Legenda (*) produkt zawiera wskazany alergen; (+) produkt może zawierać wskazany alergen.
Jadłospis dzienny
DIETA Z OGRANICZENIEM WĘGL. INSULINOWA:
śniadanieCHLEB RAZOWY ZE SŁONECZNIKIEM 450g (kg) *1, +3, *6, +7, +11, 120.gMASŁO EXTRA (zawartość tł 82%-83%) *7, 10.gTWAROŻEK Z OGÓR., RZOD I SZCZYP. *7, +8, 100.gANANAS 0.1000000015szt.KAWA INKA B/C *1, 200.g
II śniadanieSAŁATKA Z MIESZANKI SAŁAT Z POMI., OGÓR., ITP. *1, +3, +5, +6, +7, *8, +9, +10, +11, 100.g
obiadZUPA POMIDOROWA Z MAKARONEM RAZOWYM *1, *3, *7, *9, 300.gZIEMNIAKI GOTOWANE Z WODY 200.gRYBA Z PIECA (PIECZENIE Z PARĄ) *1, *3, *4, +6, +7, +9, +10, +11, 100.gSURÓWKA Z KISZONEJ KAPUSTY B/CUKRU +3, +6, +7, +9, +10, 150.gKOMPOT B/C 200.g
KolacjaRYŻ Z PIECZONYM FILETEM I WARZYWAMI +3, +6, +7, *9, +10, 150.gHERBATA B/C 200.g
PodwieczorekKANAPKA Z JAJKIEM I WARZYWAMI *1, *3, *7, 50.g
II kolacjaCHLEB GRAHAM 500g *1, +3, +6, +7, +11, 25.gPASZTET Z KALAFIORA I BROKUŁA-WŁASNEJ PRODUKCJI *1, *3, +6, *7, +9, +10, +11, 50.gPASZTET Z MARCHWI I SELERA WŁASNEJ PRODUKCJI *1, *3, +6, +7, *9, +10, +11, 50.g
Wykaz alergenów zgodnie ze specyfikacjami przekazanymi przez producentów: 1. gluten:2. skorupiaki; 3. jaja;4.ryby; 5 orzeszki ziemne; 6. soja 7. mleko; 8.orzechy: 9.seler 10.gorczyca; 11. ziarna sezamu; 12. dwutlenek siarki; 13. łubin Legenda (*)produkt zawiera wskazany alergen; (+) produkt może zawierać wskazany alergen