czwartek 26 października 2023
Pobierz jadłospis tygodniowy
Dieta 1
Śniadanie
DIETA PODSTAWOWA MAKARON NA MLEKU *1, *3, *7, 250.gCHLEB CORNEL 500g (kg) *1, +3, *6, +7, +11, 100.gMASŁO EXTRA (zawartość tł 82%-83%) *7, 10.gSZYNKA TYP DELIKATESOWA 30G +6, +7, +9, +10, 30.gSER ŻÓŁTY PLASTRY (kg) *7, 20.gSAŁATKA JARZYNOWA *3, *9, *10, 100.gSAŁATA MASŁOWA 0.1000000015szt.HERBATA 200.g Wykaz alergenów zgodnie ze specyfikacjami przekazanymi przez producentów: 1. gluten:2. skorupiaki; 3. jaja;4.ryby; 5 orzeszki ziemne; 6. soja 7. mleko; 8.orzechy: 9.seler 10.gorczyca; 11. ziarna sezamu; 12. dwutlenek siarki; 13. łubin Legenda (*)produkt zawiera wskazany alergen; (+) produkt może zawierać wskazany alergen
Obiad
DIETA PODSTAWOWA ZUPA OGÓRKOWA *1, *7, *9, 300.gKASZA PĘCZAK GOTOWANA NA SYPKO *1, +3, +5, +6, +7, +8, +9, +10, +11, 200.gSTROGONOW GOTOWANY *1, +3, +6, *7, *9, +10, 200.gBURACZKI OPRÓSZANE *1, +3, +6, +7, +9, +10, 150.gKOMPOT 200.gWykaz alergenów zgodnie ze specyfikacjami przekazanymi przez producentów: 1. gluten:2. skorupiaki; 3. jaja;4.ryby; 5 orzeszki ziemne; 6. soja 7. mleko; 8.orzechy: 9.seler 10.gorczyca; 11. ziarna sezamu; 12. dwutlenek siarki; 13. łubin Legenda (*)produkt zawiera wskazany alergen; (+) produkt może zawierać wskazany alergen
Jadłospis dzienny
DIETA PODSTAWOWA
śniadanieMAKARON NA MLEKU *1, *3, *7, 250.gCHLEB CORNEL 500g (kg) *1, +3, *6, +7, +11, 100.gMASŁO EXTRA (zawartość tł 82%-83%) *7, 10.gSZYNKA TYP DELIKATESOWA 30G +6, +7, +9, +10, 30.gSER ŻÓŁTY PLASTRY (kg) *7, 20.gSAŁATKA JARZYNOWA *3, *9, *10, 100.gSAŁATA MASŁOWA 0.1000000015szt.HERBATA 200.g
obiadZUPA OGÓRKOWA *1, *7, *9, 300.gKASZA PĘCZAK GOTOWANA NA SYPKO *1, +3, +5, +6, +7, +8, +9, +10, +11, 200.gSTROGONOW GOTOWANY *1, +3, +6, *7, *9, +10, 200.gBURACZKI OPRÓSZANE *1, +3, +6, +7, +9, +10, 150.gKOMPOT 200.g
KolacjaCHLEB MAZOWIECKI 500g (kg) *1, +3, +6, +7, +11, 100.gPARÓWKI NA GORĄCO +1, *6, +7, +10, 140.gKETCHUP ŁAGODNY 510g (kg) +9, 20.gPOMIDORY 100.gHERBATA 200.g
II kolacjaDESER RYŻOWY Z RODZYNKĄ CYNAMONEM MUSEM JABŁKOWYM +3, +5, +6, +7, +8, +9, +10, +11, +12, 100.g
Wykaz alergenów zgodnie ze specyfikacjami przekazanymi przez producentów: 1. gluten:2. skorupiaki; 3. jaja;4.ryby; 5 orzeszki ziemne; 6. soja 7. mleko; 8.orzechy: 9.seler 10.gorczyca; 11. ziarna sezamu; 12. dwutlenek siarki; 13. łubin Legenda (*)produkt zawiera wskazany alergen; (+) produkt może zawierać wskazany alergen
Dieta 2
Śniadanie
DIETA ŁATWOSTRAWNA Z OGRANICZENIEM TŁUSZCZÓW MAKARON NA MLEKU *1, *3, *7, 250.gBUŁKA PCHEŁKA 50g (kg) *1, +3, +5, +6, +7, +11, 100.gMASŁO EXTRA (zawartość tł 82%-83%) *7, 10.gSZYNKA TYP DELIKATESOWA 50G +6, +7, +9, +10, 50.gSAŁATA MASŁOWA 0.1000000015szt.POMIDORY 100.gHERBATA 200.g Wykaz alergenów zgodnie ze specyfikacjami przekazanymi przez producentów: 1. gluten:2. skorupiaki; 3. jaja;4.ryby; 5 orzeszki ziemne; 6. soja 7. mleko; 8.orzechy: 9.seler 10.gorczyca; 11. ziarna sezamu; 12. dwutlenek siarki; 13. łubin Legenda (*)produkt zawiera wskazany alergen; (+) produkt może zawierać wskazany alergen
Obiad
DIETA ŁATWOSTRAWNA Z OGRANICZENIEM TŁUSZCZÓW ZUPA MARCHWIOWA *1, +3, +6, *7, +8, *9, +10, 300.gKASZA PĘCZAK GOTOWANA NA SYPKO *1, +3, +5, +6, +7, +8, +9, +10, +11, 200.gGULASZ WP. GOTOWANY *1, +3, +6, +7, *9, +10, 150.gBURACZKI OPRÓSZANE *1, +3, +6, +7, +9, +10, 150.gKOMPOT 200.g Wykaz alergenów zgodnie ze specyfikacjami przekazanymi przez producentów: 1. gluten:2. skorupiaki; 3. jaja;4.ryby; 5 orzeszki ziemne; 6. soja 7. mleko; 8.orzechy: 9.seler 10.gorczyca; 11. ziarna sezamu; 12. dwutlenek siarki; 13. łubin Legenda (*)produkt zawiera wskazany alergen; (+) produkt może zawierać wskazany alergen
Jadłospis dzienny
DIETA ŁATWOSTRAWNA Z OGRANICZENIEM TŁUSZCZÓW
śniadanieMAKARON NA MLEKU *1, *3, *7, 250.gBUŁKA PCHEŁKA 50g (kg) *1, +3, +5, +6, +7, +11, 100.gMASŁO EXTRA (zawartość tł 82%-83%) *7, 10.gSZYNKA TYP DELIKATESOWA 50G +6, +7, +9, +10, 50.gSAŁATA MASŁOWA 0.1000000015szt.POMIDORY 100.gHERBATA 200.g
obiadZUPA MARCHWIOWA *1, +3, +6, *7, +8, *9, +10, 300.gKASZA PĘCZAK GOTOWANA NA SYPKO *1, +3, +5, +6, +7, +8, +9, +10, +11, 200.gGULASZ WP. GOTOWANY *1, +3, +6, +7, *9, +10, 150.gBURACZKI OPRÓSZANE *1, +3, +6, +7, +9, +10, 150.gKOMPOT 200.g
KolacjaBUŁKA PCHEŁKA 50g (kg) *1, +3, +5, +6, +7, +11, 100.gMASŁO EXTRA (zawartość tł 82%-83%) *7, 10.gSZYNKA SOŁTYSA 50G 50.gPOMIDORY 100.gHERBATA 200.g
II kolacjaDESER RYŻOWY Z RODZYNKĄ CYNAMONEM MUSEM JABŁKOWYM +3, +5, +6, +7, +8, +9, +10, +11, +12, 100.g
Wykaz alergenów zgodnie ze specyfikacjami przekazanymi przez producentów: 1. gluten:2. skorupiaki; 3. jaja;4.ryby; 5 orzeszki ziemne; 6. soja 7. mleko; 8.orzechy: 9.seler 10.gorczyca; 11. ziarna sezamu; 12. dwutlenek siarki; 13. łubin Legenda (*)produkt zawiera wskazany alergen; (+) produkt może zawierać wskazany alergen